11 можливостей смартфонів, про які ви навряд чи знали.

Ці функції сильно спростять вам життя.

Знімайте фото під час відеозапису

Незалежно від операційної системи вашого мобільного телефону – iOS або Android – при зйомці відео ви можете також і фотографувати. Якість буде гірше. Щоб ця функція була доступна на Android, виберіть параметри камери «Захоплення відео при зйомці».

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

«Надзвичайний» і заблокований режими

Щоб увійти в режим Emergency SOS, в нових «айфонах» одночасно натисніть бічну клавішу та клавішу звуку. Так ви вимкніть режими Face ID Touch ID. І зателефонувати за «надзвичайному» номеру. У «андроїдах» починаючи з 9-ї операційної системи також є подібна функція. Зайдіть у Безпека і місце розташування > Налаштування заблокованого екрану > Показувати опцію блокування – відключіть Smart Lock і розблокування відбитком пальця

Використовуйте телефон як рівень (ватерпас)

Цей інструмент в iOS-гаджеті сховали, але його можна відшукати. Скачайте на iPhone або iPad додаток Measure і виберіть Level option.

Для Android потрібно завантажити такі додатки, як Bubble Level або Level With Voice.

Озвучення тексту

Не напружуйте очі при читанні SMS. Для цього власникам «айфонів» всього-то можна попросити Siri «прочитати мої тексти». Користувачі «андроїдів», повинні «звернутися» до Google Assistant.

Обмеження кількості програм до одного в «гостьовому режимі»

Для iOS в налаштуваннях перейдіть в меню «загальний доступ», потім – «керований доступ». Потім «тапніть» по три рази на тих програмах, які ви хочете заблокувати для чужих рук.

В Android зайдіть в розділ «Безпека і розташування» виберіть «Закріплення екрана». Після цих маніпуляцій смартфон відмовиться запускати будь-яке наступне додаток, поки екран не буде розблокований. Функція буде корисна не тільки прихильникам теорії змови, але й батькам – можна сміливо віддавати дитині смартфон з запущеним дитячим додатком, не побоюючись, що через 5 хвилин він буде переглядати ролики на Yotube.

Вибір власних мелодій і вібродзвінків

Хороший і майже забутий спосіб дізнатися, чи варто витягати смартфон з кишені – налаштувати користувацькі дзвінки (і для iOS і Android) або вібродзвінки (тільки для iOS).

Для цього потрібно вибрати певні контакти і в підменю мелодія – унікальні мелодії. Тоді можна буде дізнаватися хто дзвонить по рінгтону.

Як запустити голосового помічника в «тихому» режимі

Штучний інтелект можна використовувати і без «голосу» - до прикладу, у таких місцях, як бібліотеки. Для цього в «помічниках» виберіть додаткову опцію – написати запит. Відповідь ви отримаєте у голосовій формі.

Готуйтеся до сну

В нових прошивках – iOS 12 і Android 9 – є функція, яка допоможе заснути. Яскравість стає менше, деякі програми будуть недоступні, більшість контактів не зможе зателефонувати до вас.

Управління телевізором

Смартфон здатний перетворитися на пульт від ТБ. У цьому поможут додатки Android TV або Apple TV Remote.

А деякі виробники додають в свої пристрої ще й інфрачервоний порт – саме такий використовується в ДУ-пультах.

«Мигалка» для оповіщень

Якщо телефон в «тихому» режимі і лежить екраном вниз, але ви хочете знати, коли прибувають СМС, використовуйте для цього спалах камери. У «айфоні» встановіть відповідний пункт у меню. На «андроїд» ця функція доступна лише для Samsung. В інших - використовуйте Flash Notification або Flashlight Notification.

Як відключити опцію «Не турбувати» в залежності від розташування

iPhone здатний включати режим Do Not Disturb поки власник не залишить своє місце розташування. Для цього в центрі управління (піктограму «півмісяця») встановіть додаткову функцію Until I leave this location. Як тільки ви віддалитеся від «тихого» місця, телефон відразу ж перейде в звичайний режим сповіщень. Андроїд таких ярликів не має. Але можна завантажити такі додатки, як IFTTT (If This Then That) або Tasker.


Нагадаємо, Браузер Google Chrome чекають великі зміни: повний список

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Глава компанії особисто рекламує Huawei Pro P30: з перших рук

Також Знай.ua" писав про те, що Twitter запускає довгоочікувану функцію: користувачі у захваті