Останні кілька років компанія Samsung "йде своїм шляхом".

В той час, як інші виробники впроваджують і поліпшують технологію розпізнавання обличчя, корейська компанія цей тренд відкидає.

Але Samsung Galaxy S10 все-таки пропонує розблокування смартфона скануванням обличчя. Чи безпечна ця фішка? Давайте розберемося.

Справа в тому, що зазвичай подібна технологія використовує інфрачервоні випромінювачі для сканування обличчя, а також іноді спеціальний сенсор для аналізу райдужної оболонки ока. Це дуже непоганий біометричний параметр, який іноді навіть краще, ніж звичайний сканер відбитків пальців.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Samsung Galaxy S10+
Samsung Galaxy S10+

Але в серії Galaxy S10 Samsung вирішила перейти на технологію розблокування обличчя. Дане нововведення спирається на програмну обробку зображення, отриманого з камери для аутентифікації користувача.

В Galaxy S10 камера фотографує ваше обличчя, зберігає знімок на телефоні і потім «звіряє» при включенні екрану і розблокування.

Варто відзначити, що для операційної системи Android це давно не новина. Втім, недоліки у такої технології також є. Сканер оболонки ока або датчик відбитків пальця є більш безпечним рішенням.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

До того ж, як і всі програмні системи розпізнавання лиця, система, яка використовується в Galaxy S10, може працювати некоректно, особливо якщо у вас є борода або окуляри. І це незважаючи на те, що Samsung додали в неї куди більше точок, які фіксуються при першому фото під час налаштування. Систему можна легко обдурити, якщо використовувати ваше фото або відео з вашою участю. Samsung подбав про те, що про безпеку повідомляється при налаштуванні функції.

Тому самий правильний вибір – це використання ультразвукового сканера відбитків пальців. Він відрізняється швидкою роботою, безпекою і працює навіть тоді, коли ваші пальці мокрі

Нагадаємо, Samsung Galaxy S10 з'явився на українських прилавках і відразу побив шалений рекорд

Як раніше повідомляв "Знай.ua", Samsung Galaxy S10 неможливо відремонтувати: дешевше купити новий

Також Знай.ua" писав про те, що Кім Чен Ин, Бендер, Воллі: користувачі знайшли елегантне застосування камері Samsung Galaxy S10