ВПС США успішно випробували реактивний безпілотний літак XQ-58A “Валькірія”, призначений для супроводу пілотованих винищувачів. Сам по собі літак революційний, так як безпілотник повинен максимально швидко реагувати на навколишню ситуацію, а також коритися командам військових.

Розробкою “Валькірії” займалася дослідна лабораторія ВПС США спільно з компанією Kratos Unmanned Aerial Systems. Передбачається, що безпілотник може бути використаний для радіоелектронної боротьби, розвідки та оцінки ситуації на полі бою, а в разі атаки на пілотовані винищувачі зможе взяти вогонь на себе. Немає сумнівів, що такий літальний апарат дасть величезну перевагу на полі бою. Невідомо, чи зможе він відкривати вогонь по противнику, або ж буде виконувати роль розвідника.

Перші льотні випробування XQ-58A пройшли на полігоні Юма в Арізоні. Протягом 76-хвилинного польоту безпілотник успішно впорався з поставленим завданням і «діяв так, як очікували розробники», йдеться в повідомленні ВВС.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Xiaomi приготувала приємний сюрприз для користувачів прошивки MIUI 10. Повідомляється, що в цей раз компанія додала функцію для швидкого доступу до додатків. Це спростить використання смартфона.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що голосовий помічник від Apple, Siri, здатна виштовхувати воду з динаміків. Повідомляється, що Siri запускає звук на такій частоті, яка здатна виштовхнути воду з динаміків. Чудова можливість для тих, хто любить приймати душ разом зі своїм телефоном. Судячи з усього, миска з рисом більше не потрібна.

Знай.uа писав, що старий баг в прошивці iOS від Apple знову дав про себе знати. На цей раз, компанія так і не прибрала чи не головний недолік операційної системи для iPhone і iPad. Баг полягає в тому, що при перекладі на літній час, смартфон може і не перевести час в автоматичному режимі.