За минулий рік ринкова частка Apple в преміальному сегменті ринку смартфонів Китаю скоротилася з 81,2% до 54,6%, повідомляє агентство Reuters . Це означає, що жителі Китаю масово відмовляються купувати продукцію Apple. Не виключено, що падіння пов'язане зі скандалом з Qualcomm, коли суд заборонив яблучної корпорації продавати деякі моделі iPhone.

"З тих, хто оновлюється, багато хто переходить з Apple на китайські бренди, але дуже мало переходять з китайських брендів на Apple", - сказав Цзян Нін, керуючий магазином Xiaomi в північній провінції Шаньдун. Втім, це не дивно, адже китайський виробники можуть запропонувати точно такі ж по потужності смартфони, але в 2 рази дешевше.

Huawei Technologies Co Ltd, Xiaomi Corp, Oppo і Vivo колись прагнули захопити частку на найбільшому в світі ринку смартфонів за допомогою пристроїв з співвідношенням ціни і якості, але споживчий попит на більш якісні телефони викликав стратегічне переосмислення.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Виявилося, що користувачі хочуть постійних оновлень і поліпшень, а Apple випускає смартфони один раз в році, на відміну від Xiaomi і Huawei, які випускають по 2-3 моделі смартфонів кожен місяць.

Нагадаємо, що компанія Huawei представить незвичайний смартфон Huawei Enjoy 9S. Про девайсі практично немає ніякої інформації. Відомо лише те, що його представлять вже 25 березня, разом з Huawei P30 і P30 Pro. Швидше за все, девайс не буде флагманським, але отримає непогану камеру. Втім, це буде відмінна можливість придбати камерофон за бюджетною ціною.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що дизайн Huawei P30 і P30 Pro розсекретили за тиждень до анонсу. Повідомляється, що на задній панелі буде кілька камер, розташованих вертикально. Судячи з усього, компанія вирішила не зупинятися на досягнутому, і поліпшить якість фоно в нових флагманах, дебют яких заплановано на 25 березня.

Знай.uа писав, що компанія Samsung злили подробиці про майбутнє смартфоні A90. Повідомляється, що апарат позбавиться від вирізів і отворів в екрані. Замість цього апарат отримає висувну камеру, яка замінить як фронтальну, так і основну. Буде надійною така технологія - покаже час.