Співробітники Віденського університету прикладних мистецтв - дослідниця Ірен Пош і художник Ебру Курбак створили комп'ютер "The Embroidered Computer", розмістивши інтегральні схеми та інші компоненти на тканини. Сам по собі апарат виглядає як звичайний комп'ютер, але це дає декілька переваг.

Комп'ютер являє повністю працездатну 8-розрядну машину, яке було вперше показано в 2019 році в Стамбулі на виставці Instanbul Design Biennial.

Варто відзначити, що комп'ютер точно не з дешевих, і ось чому: всі елементи зроблені з золота, тканини, ниток, мінералу гематиту, срібла, міді і дерева. Золото в ньому використано не тільки як прикраса але і в якості елемента створення електричних провідників.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Золоті візерунки є аналогами струмопровідних доріжок традиційних друкованих плат, поєднуючи всі елементи в єдину електронну схему. Правда, обчислювальної потужності в ньому не так вже й багато. І все ж, єнтузиасті змогли втілити в життя найдавнішу розробку.

Нагадаємо, що Sony PlayStation 5 ще до виходу встигла засмутити фанатів. Повідомляється, що більше не вийде купити вже використані диски з іграми, щоб істотно заощадити. У новій консолі не буде дисководу, і єдиним виходом залишиться сама покупка ігри у Steam. Це означає, що компанія вирішила позбавити користувачів від можливості заощадити.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Xiaomi Mi Play з'явився в Україні. По суті, це бюджетний девайс, який порадує непоганий начинкою, але при цьому і приємною ціною. Сам апарат продається за ціною в 4699 гривень, що робить його кращим бюджетником на сьогоднішній день.

Знай.uа писав, що корпорація Google оновити браузер Chrome. Судячи з усього, браузер відмовиться від підтримки сервісу Flash, який за сучасними мірками помітно застарів. Замість цього будуть використовуватися більш сучасні сервіси, які вживають помітно менше ресурсів.