В магазині додатків Google Play протягом кількох років можна було безперешкодно завантажити сервіси, шпионящие за власниками пристроїв на базі Android. Фахівці з організацій Security Without Borders і Motherboard виявили активність шпигунського ПЗ під назвою Exodus з 2016 до початку 2019 року.

Варто відзначити, що додатки маскувався під інше, так що користувачі не могли помітити підступу. Дивним є той факт, що додаток роками існувало в магазині, а Google так і не змогла виявити шкідливе ПО. Це ще раз доводить, що Google не здатна контролювати кожен додаток, який з'являється в Play Market, яким користується більше мільярда користувачів.

Запускаючи додаток користувач давав йому дозвіл на доступ до мобільного номером IMEI (унікального номера для ідентифікації мобільних телефонів). Після чого могло передавати особисті дані користувача на сервер зловмисників. про кількість постраждалих не повідомляється.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Apple дозволити ремонтувати iPhone в локальних майстерень. Судячи з усього, яблучна корпорація вирішила зробити приємне користувачам, і тепер сервіси будуть встановлювати сертифіковані компоненти, а не китайський непотріб. Правда, це може коштувати дорожче.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Samsung представила бюджетний планшет Galaxy Tab A 8.0 (2019). Відразу варто відзначити, що апарат з'явився без сканера відбитків пальців, що позначиться на його безпеки. Однак, девайс отримав підтримку стилуса, що може істотно спростити його використання.

Знай.uа писав, що смартфон Oppo Reno отримає революційну камеру. Компанія показала рендери нового флагмана, камера якого висувається з корпусу незвичайним способом. Втім, чи буде ця система працювати добре - покаже час. Однак, вихід смартфона буде вже в 2019 році, а ось про ціну поки немає ніяких подробиць.