Українські оборонні підприємства освоїли виробництво нелетального електромагнітного озброєння, яка виводить з ладу ворожу електроніку. Розробка зброї велася спільно з оборонною компанією з Індії з 2014 року, і тільки зараз це зброя показали публіці.

Електромагнітна зброя створює потужний імпульс електромагнітного випромінювання, який або виводить радіоелектронні пристрої з ладу, або створює критичні перешкоди для їх функціонування. Розробка здатна знешкодити будь-яку техніку, в якій є електроніка. Саму “гармату” можна впровадити в різну бойову техніку, включаючи літаки.

Застосування такої зброї обмежується лише фантазією людини. Відразу варто сказати, що воно абсолютно нешкідливо для людини.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити
Показати ще

У лютому 2019 року держпідприємство відправило до Індії першу партію електромагнітного зброї і веде переговори щодо питання додаткових поставок. Таку систему поставлять на озброєння для армії і поліції.

Нагадаємо, що компанія Apple дозволити ремонтувати iPhone в локальних майстерень. Судячи з усього, яблучна корпорація вирішила зробити приємне користувачам, і тепер сервіси будуть встановлювати сертифіковані компоненти, а не китайський непотріб. Правда, це може коштувати дорожче.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Samsung представила бюджетний планшет Galaxy Tab A 8.0 (2019). Відразу варто відзначити, що апарат з'явився без сканера відбитків пальців, що позначиться на його безпеки. Однак, девайс отримав підтримку стилуса, що може істотно спростити його використання.

Знай.uа писав, що смартфон Oppo Reno отримає революційну камеру. Компанія показала рендери нового флагмана, камера якого висувається з корпусу незвичайним способом. Втім, чи буде ця система працювати добре - покаже час. Однак, вихід смартфона буде вже в 2019 році, а ось про ціну поки немає ніяких подробиць.