Згідно зі звітами компанії Google, зараз в активному використанні знаходиться більш, ніж 2 мільярдів активних пристроїв на Android. І чимала частина цих гаджетів піддається (чи коли-небудь піддавалася) хакерським атакам. Отже, давайте розберемо ознаки, які підкажуть, що ваш смартфон може бути заражений.

Реклама

Так, реклама - це неминуче зло, з яким доводиться миритися, отримуючи безкоштовний контент в інтернеті. Однак занадто агресивна реклама з великою кількістю спливаючих вікон або поява її там, де раніше нічого подібного не було, може бути ознакою наявності шкідливих програм.

Час роботи батареї

Якщо акумулятор вашого пристрою розряджається дуже швидко - це може говорити не тільки про те, що її ресурс починає виснажуватися, але і про наявність вірусів. Шкідливе ПЗ часто працює у фоновому режимі. Але для цього йому все-одно потрібні ресурси. Причому немаленькі. Це "з'їдає" частину заряду акумулятора і приводить нас до наступного симптому.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Зростаючий інтернет-трафік

Деякі шкідливі програми використовують інтернет для передачі даних. Ви можете помітити чималий стрибок у витрачанні трафіку, навіть якщо ви не почали сидіти в інтернеті більше.

Наявність "лівих" програм

Якщо який-небудь з цих попередніх симптомів є на вашому смартфоні, то наполегливо рекомендується перевірити список встановлених програм. Шукайте будь-які додатки, які ви не знаєте або не пам'ятаєте про їх встановлення. Також варто пам'ятати, що шкідливе ПЗ може маскуватися під відомі програми і наявність умовних "двох фейсбуків" майже напевно говорить про те, що перед вами вірус.

Як видалити шкідливий додаток з вашого Android-смартфона і захистити пристрій

По-перше, переведіть телефон на безпечний режим, який відключає сторонні додатки. Метод може варіюватися залежно від моделі вашого телефону. Потім зайдіть в "Налаштування" та виберіть "Програми та повідомлення". Вам може знадобитися натиснути на пункт "Показати все" для виведення повного списку додатків. Знайдіть небезпечний на ваш погляд додаток (але ви повинні бути на 100% впевнені в цьому) та натисніть "Видалити". Тепер перезавантажте телефон в нормальний режим роботи.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Meizu 16s вперше засвітився в мережі.

Також Знай.uа писав, що компанія Microsoft показала нові ноутбуки Surface 2.