Дослідники компанії Lookout спеціалізується на питаннях безпеки, виявили версію шпигунського ПО Exodus для iOS. Хоча зазвичай це було призначене для Android-пристроїв, проте, вірус дістався і до пристроїв від Apple.

Наголошується, що Exodus для iOS був виявлений тільки на сторонніх майданчиках за поширення додатків, він не потрапив в офіційний магазин Apple. І це не дивно, адже яблучна корпорація має відмінний рівень захисту для додатків в магазині. По суті, цей код використовувався для фішингових атак користувачів, які не підозрювали про подібному способі обману. При установці на пристрій Exodus для iOS може отримувати несанкціонований доступ до інформації про контакти, фотографій, відео -, аудіозаписів, GPS інформації про місцезнаходження пристрою. До того ж, хакери можуть робити це без відома користувачів, і прямо зараз переглядати фотографії.

Настійно рекомендуємо використовуватися магазин App Store для захисту особистих даних.

Популярні новини зараз
Росія готує нові удари: окупанти прагнуть змусити українців жити у страху щодня Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці Економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

Нагадаємо, що колишній співробітник Valve розповів усе, що думає про Steam. Наприклад, найбільша ігрова бібліотека в світі знищує комп'ютерний геймінг. Корпорація бере 30% прибутку з продажів ігор, який просто виставляє у себе на електронних прилавках. Безсумнівно, це вплинуло і на ціни на ігри, так що навіть якщо ви самі не в захваті. У випадку, якщо компанія не знизити відсоток відкату - конкуренти швидко затьмарять популярний сервіс, від якого не залишиться й сліду.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple створила новий матеріал, який допоможе вберегти смартфон від розбитого екрана. По суті, це захисне скло нового покоління, яке набагато міцніше існуючих аналогів. Приміром, захисне скло часто розбивається, а плівка покривається подряпинами.

Знай.uа писав, що Huawei раптово подружилася з Apple. Повідомляється, що китайська компанія не планує співпрацювати з іншими конкурентами, але зробила виняток для Apple, і тепер може поставляти компоненти для смартфонів з підтримкою 5G-мережі.