Згідно з новим звітом Асоціації виробників камер і зображень (CIPA), обсяг поставок цифрових камер за перші два місяці 2019 року різко впав у порівнянні з аналогічним періодом роком раніше. Втім, в цьому немає нічого дивного, і аналітики мають свою думку на цей рахунок.

У січні продажі впали на 74,1% і склали близько 1 мільйона одиниць. А в лютому падіння продажів склало 69,7%, що вилилося в 935 тис. камер, з них близько 521 тис. довелося на дзеркальні фотокамери зі змінними об'єктивами. Кількість проданих змінних об'єктивів за рік скоротилася з 798 тис. одиниць до 521 тис. одиниць. Судячи з усього, камери більше нікому не потрібні. Втім, справжні фотографи і професіонали своєї справи залишаються відданими громіздким камер з величезними об'єктивами.

Основною причиною зниження продажів камер вважають поліпшення можливостей камер смартфонів. Тепер смартфони випускаються з подвійним або потрійним модулем камери, які дали величезний приріст як можливості, так і в якості. Різні виробники смартфонів, включаючи Huawei, Samsung, Nokia, Xiaomi, намагаються покращувати камери своїх пристроїв. Нещодавно були випущені камерофони Huawei P30 і P30 Pro, а також Samsung Galaxy S10+, Nokia 9 PureView, Xiaomi Mi 9. Всі вони отримали відмінні для індустрії смартфонів камери. Втім, це далеко не межа.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Нагадаємо, що колишній співробітник Valve розповів усе, що думає про Steam. Наприклад, найбільша ігрова бібліотека в світі знищує комп'ютерний геймінг. Корпорація бере 30% прибутку з продажів ігор, який просто виставляє у себе на електронних прилавках. Безсумнівно, це вплинуло і на ціни на ігри, так що навіть якщо ви самі не в захваті. У випадку, якщо компанія не знизити відсоток відкату - конкуренти швидко затьмарять популярний сервіс, від якого не залишиться й сліду.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple створила новий матеріал, який допоможе вберегти смартфон від розбитого екрана. По суті, це захисне скло нового покоління, яке набагато міцніше існуючих аналогів. Приміром, захисне скло часто розбивається, а плівка покривається подряпинами.

Знай.uа писав, що Huawei раптово подружилася з Apple. Повідомляється, що китайська компанія не планує співпрацювати з іншими конкурентами, але зробила виняток для Apple, і тепер може поставляти компоненти для смартфонів з підтримкою 5G-мережі.