Компанія Mozilla реалізувала в браузері Firefox вбудований захист від шкідливих скриптів, які "витягують" з комп'ютера всі доступні ресурси для майнінг криптовалют.

Нові функції вже доступні в бета-версії Firefox 67 і "нічний" збірки Firefox 68. У стабільний реліз їх внесуть у найближчі тижні. Це чудова новина для тих, хто турбується про своїх даних, або ж має слабкий комп'ютер. Наприклад, сайти, на який встановлено майнінг, використовує ресурси комп'ютерів відвідувачів сайту, з-за чого самі комп'ютери починають працювати повільніше.

За замовчуванням захист від прихованого майнінгу і збору цифрових відбитків вимкнена. Щоб її активувати, потрібно відкрити в налаштування браузера і перейти в розділ "Приватність і Захист". Подивитися, які скрипти були заблоковані, можна натиснувши на значок із зеленим замком біля адресного рядка. З цього ж меню сайт можна внести у білий список. У теорії, це дозволить заходити на деякі сайти набагато швидше, а також не потрібно буде турбуватися про особистих даних.

Популярні новини зараз
Росія готує нові удари: окупанти прагнуть змусити українців жити у страху щодня Готуйте мішки для грошей та відкривайте валютні рахунки: на кого із знаків Зодіаку зваляться шалені гроші ще до кінця року Українцям у Німеччині роздадуть гроші: скільки отримають біженці В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою
Показати ще

Відзначимо, що в браузер від Google подібна система вже є, так що технологія не здається такою вже й інноваційної.

Нагадаємо, що колишній співробітник Valve розповів усе, що думає про Steam. Наприклад, найбільша ігрова бібліотека в світі знищує комп'ютерний геймінг. Корпорація бере 30% прибутку з продажів ігор, який просто виставляє у себе на електронних прилавках. Безсумнівно, це вплинуло і на ціни на ігри, так що навіть якщо ви самі не в захваті. У випадку, якщо компанія не знизити відсоток відкату - конкуренти швидко затьмарять популярний сервіс, від якого не залишиться й сліду.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple створила новий матеріал, який допоможе вберегти смартфон від розбитого екрана. По суті, це захисне скло нового покоління, яке набагато міцніше існуючих аналогів. Приміром, захисне скло часто розбивається, а плівка покривається подряпинами.

Знай.uа писав, що Huawei раптово подружилася з Apple. Повідомляється, що китайська компанія не планує співпрацювати з іншими конкурентами, але зробила виняток для Apple, і тепер може поставляти компоненти для смартфонів з підтримкою 5G-мережі.