Експерти в області кібербезпеки знайшли нову уразливість в операційній системі Microsoft Windows, за допомогою якої хакери намагаються отримати контроль над пристроєм. Зазначимо, що це вже не перший випадок, коли відразу ж після поновлення захисту ОС, експерти знаходять нову уразливість. З її допомогою хакери можуть віддалено отримати доступ до пристрою на WIndows 10, і робити різні маніпуляції, причому без відома власника ПК.

Експерти повідомили Microsoft щодо нової уразливості, 10 квітня американська корпорація випустила оновлення, яке усуває цей недолік в безпеці.

Як розповіли в компанії, зловмисники використовують бекдор — тип шкідливого ПЗ, який дозволяє атакуючим потай здійснювати віддалене управління пристроєм. Так, спочатку на пристрої запускається файл з розширенням .exe, а потім він встановлює шкідливе ПЗ, яке, в свою чергу, перевантажує той самий бекдор, написаний на легітимному вікні Windows PowerShell. Всі ці маніпуляції відбуваються в автоматичному режимі, так що навіть хакерам не потрібно здійснювати злом самого ПК. Зазвичай, зловмисники використовують фішинг, підроблюючи листи від компаній, а після відкриття файлів вірус завантажується в сам ПК.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Нагадаємо, що Xiaomi Mi Band 4 здивував користувачів своєї ціною. Девайс буде продаватися за ціною 30 доларів, що приємно здивує користувачів. Зазначимо, що браслет отримає чіп NFC для безконтактної оплати, а також GPS-трекер, щоб відслідковувати переміщення користувача. Крім цього, девайс отримає величезний кольоровий екран, який зможе реагувати на дотики.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, Xiaomi Mi Mix 4 може отримати незвичайні можливості. Мова йде про гнучкий екрану, а також про камері з 60 мегапікселями. Так, корпорація хоче експериментувати, і зупинила свій вибір на такому пристрої. Поки немає ніякої інформації, що він з'явиться на прилавках, але фанати вже чекають девайса, який обійде навіть iPhone 2019 за характеристиками.

Знай.uа писав, що Android офіційно мертвий. Повідомляється, що користувачі більше не хочуть купувати смартфони на Android, а компанія Huawei вже готова випустити смартфони з новою версією ОС, яка затьмарить навіть iOS для iPhone. Поки неясно, чи зможе китайська корпорація перевершити компанію Apple.