Ілон Маск дуже скоро розповість усьому світові про успіхи стартап-компанії Neuralink, що займається розробкою нейроінтерфейсів.

У відповідь на питання про оновлення Neuralink, стартапу з нейротехнології, який він заснував в 2016 році, Маск відповів, що нові відомості з'являться дуже скоро, передає "Хвиля".

Ілон Маск
Ілон Маск

Маск зазначив, що "прямий кортикальний інтерфейс" допоможе людям досягти більш високого рівня пізнання і дати кращий шанс конкурувати зі штучним інтелектом, пише видання Wall Street Journal в 2017 році.

Поки невідомо, чи є основною метою Neuralink саме такий, або компанія займається підключенням людського мозку до комп'ютерів для споживчих додатків.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Основна частина розробок Neuralink, в тому числі будь-які плани зі створення інтерфейсу між мозком і комп'ютером, знаходяться в таємниці.

Ілон Маск
Ілон Маск

На початку квітня джерела видання Bloomberg заявили, що Neuralink протестувала на щурах новий спосіб імплантації електродів у мозок. Система нібито схожа на "швейну машинку": з черепа видаляється шматочок кістки, а в цей отвір вставляється голка з електродами.

Електроди передають і приймають сигнали від комп'ютера, створюючи інтерфейс обміну даними. Поки система перебуває на рівні прототипу. Про експерименти над людьми поки нічого не відомо.

Ілон Маск
Ілон Маск

Нагадаємо, що на організованому компанією Tesla заході під назвою Autonomy Day, Ілон Маск заявив, що обіцяний їм півроку тому комп'ютер для автопілота вже встановлюється в нові електромобілі Model 3, X і S. Він називається Full Self-Computer Driving (або FSD Computer)

Це чудова новина, так як ці самі компоненти для авто, які служать мозком всієї системи Tesla, виробляється саме на заводі компанії. Крім цього, новий комп'ютер має більше потужності, що в теорії, поліпшить роботу самого автомобіля.

Як повідомляв Знай.uа, NASA випробувало двигуни Orion в екстремальних ситуаціях.

Читайте також: компанія SpaceX запустила гігантський android для колонізації Всесвіту. Ілон Маск заявив, що нова ракета завершила прив'язаний стрибок, всі системи в нормі.