Мало хто задумується над тим, що Google, не акцентуючи увагу для користувачів, підслуховує їх розмови. І відразу зберігає їх на своїх серверах. Справа навіть не у телефонних розмовах.

Найстрашніше те, що ваш смартфон стежить за вами навіть коли просто лежить поряд на столі, пише lifter.

Примітно, якщо користувач вже тривалий час користується смартфонами, то можна послухати свої розмови, які Google збирав протягом багатьох років.

Власне кажучи, компанія не приховує цей факт. Ось тільки дізнатися про це можливо, тільки якщо прочитати величезну багатосторінкову "угода для користувачів". Зрозуміло, ніхто цього не хоче робити, бо з правилами доведеться погодитись для використання дяких програм.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Декого зацікавить питання, для чого це Google? Компанія дає всю зібрану інформацію про вас своєму штучному інтелекту. Той вчиться вас розуміти, підлаштовується під вас і, теоретично, робить продукти Google потрібнішими. І пропонує те, що вам може згодитись.

Звучить начебто класно. Але є декілька "але":

  1. Ця інформація може потрапити до рук зловмисників, якщо хтось зламає пароль до вашого облікового запису.
  2. Ця інформація може бути використана проти вас, якщо у вас трапиться справжній конфлікт з владою.
  3. Ця інформація використовується для того, щоб показувати вам найбільш точну, оформлену спеціально під вас рекламу.

На щастя, є спосіб у всьому цьому розібратися і всю цю інформацію видалити. Це все можна зробити через спеціальний, мало кому відомий сервіс. Треба тільки авторизуватись і все почистити.

Ось потрібні вам адреси:

  • Ось тут зберігаються всі дані,які записав мікрофон телефону. Якщо тут поки що нічого немає, значить, ви просто не користувалися голосовим помічником, тобто ніколи не говорили: "ОК, Google".
  • А от повне досьє, яке на вас зібрав Google, грунтуючись на тому, що ви робите в інтернеті.

Крім того, тут є дані, де і коли ви були (точніше, ваш телефон); все, що ви шукали в інтернеті; всі сторінки, які ви завантажували.

Найкорисніша функція цього сервісу - можливість швидко все видалити. Ви можете вибрати прапорцем записи, які хочете знищити, а можете видалити всі записи одним махом. Натисніть на кнопку "Вибрати параметри видалення" у лівій колонці і "вуаля".

Нагадаємо, популярний додаток Google Fit нарешті добрався до iOS: через 4 роки.

Раніше Знай.uа писав про те, що співробітники компанії Sony розсекретили характеристики PS5, яка стане консоллю майбутнього.

Знай.uа писав, що компанія Huawei похвалилася продажами смартфонів.