Учені з Університету Меріленда вперше успішно доставили нирку для пересадки з допомогою дрона - відразу після перевезення органу його пересадили реципієнту. Про це йдеться в повідомленні університету. Оперативна доставка донорських органів - одне з найбільш важливих умов для успішної трансплантації.

Через деякий час після вилучення донорські органи стають непридатними для пересадки. Однак, дрон здатний максимально швидко доставити орган. У теорії, це може врятувати життя мільйонам людей, так що цей стартап явно заслуговує на увагу. Автомобіль не здатний перевезти так швидко за рахунок обмежень, однак, дрон здатний перевозити важливі вантажі по повітрю, що дозволить скоротити витрачений час і ресурси.

Дослідники відправили орган у спеціальному контейнері, в якому дотримуються необхідні умови для його збереження. Відразу після отримання посилки лікарі пересадили нирку 44-річній пацієнтці, ім'я якої не розкривається.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Операція і післяопераційний період пройшли успішно, а пацієнтку вже виписали з лікарні, відзначають вчені.

Нагадаємо, що компанія Xiaomi представила геймерське крісло за $415. Це відмінне крісло, яке здатне підлаштовуватися під параметри користувача. Чохол виготовлений з волової шкіри, що дозволить уникнути нагрівання при високих температурах. І хоча крісло коштує порівняно дорого, воно має переваги перед конкурентами, так що ціна цілком виправдана.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Samsung показала планшет Galaxy View 2, який має просто величезними параметрами. Серед іншого, девайс отримав 17.5 - дюймовий дисплей, так що планшет набагато більше стандартного екрану ноутбука. Так, він не отримав топовий процесор, але потужності для виконання всіх заявлених функцій вистачить з головою. Апарат стане у нагоді для дизайнерів і художників, а також стане в нагоді як альтернатива застарілим ноутбуків. Про ціну поки говорити рано, але що стосується презентації, її варто очікувати вже на початку цього літа.

Знай.uа писав, що компанія Meizu представила бездротові навушники POP 2 за приємною ціною.