Електромобілі стали символом боротьби зі зміною клімату, однак на шляху до широкомасштабного схваленню варто їх поки ще висока цена. Однак, аналітики стверджують, що незабаром це зміниться, і вже в 2022 році електрокар буде дешевше звичайного авто з ДВС двигуном. Охоче в це віриться, так як електрокари стають все популярнішими.

У 2010 році їх було близько 12500, але сьогодні на дорогах вже п'ять мільйонів — і на їх продажу припадає лише кілька відсотків від загального числа продажів автомобілів. Це було зумовлено неухильним зниженням цін і розмірів акумуляторів, а також здоровим поштовхом від Tesla, яка підштовхнула інших власників автомобільної промисловості до встановлення пріоритетів у розробці електромобілів.

Однак, дальність ходу на акумуляторі без підзарядки все ж змушує потенційних покупців сумніватися. Наприклад, автомобілі Tesla можуть проїхати більше 400 км на одному заряді, але для потенційних покупців цього мало.

Популярні новини зараз
Здеруть не лише за комуналку: українцям встановили додаткову плату за житло В українців почнуть вилучати машини для армії: хто під загрозою Чоловік знайшов 2,5 млн грн у банках від какао, але не зміг їх витратити: навіть банку не потрібні "Мобілізувати не можна відпустити": ТЦК отримали терміновий наказ від Міноборони
Показати ще

Причиною зниження цін є одна проста причина - зниження цін на літій-іонні акумулятори. Приміром, ціна автомобіля складається на 33 відсотка вартості акумулятора.

Нагадаємо, що компанія Nubia показала компактний смартфон з підтримкою 5G-мережі - Nubia Mini 5G. Відзначимо, що крім підтримки мережі нового стандарту, девайс відрізняється від конкурентів компактним дизайном. Серед іншого, смартфон отримав флагманський процесор Snapdragon 855, а також об'ємний акумулятор. Про ціну і про дату виходу поки говорити рано.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що фітнес трекери обманюють користувачів. Дослідники випробували найпопулярніші браслети від різних виробників, і як виявилося, деякі з браслетів збільшували показники пройденої дистанції, причому мало не на половину. Крім цього, деякі браслети розряджаються набагато швидше, ніж заявлений час.

Знай.uа писав, що компанія Apple випустила оновлення iOS 12.3, яке додало кілька цікавих функцій для власників продукції яблучної корпорації. Відразу варто відзначити, що тепер смартфони отримали підтримку Apple TV, а також доступ до унікального контенту.