Засновник і голова ради директорів китайської технологічної компанії Xiaomi Corporation, яка раніше представила найпотужніший смартфон у світі, Лей Цзюнь програв у парі колосальну суму главі найбільшого в КНР виробника кондиціонерів – Gree Electric Appliances Incorporated. Несподівано, але глава Xiaomi виявився азартним гравцем, що в підсумку негативно вплинуло на його стан.

Як пише Bloomberg, ще в 2013 році Цзюнь в ефірі китайського телебачення поставив 1 млрд юанів (148,5 млн доларів) на те, що за п'ять років дохід його компанії перевищить прибуток Gree Electric Appliances. Однак, щось пішло не за планом китайського глави компанії.

І ось нещодавно Gree Electric Appliances опублікувала свою податкову декларацію за 2018 рік, в якій вказана її річна виручка в розмірі 198 млрд юанів. У той же час Xiaomi за рік заробила фактично на 13 млрд менше – 174,92 млрд юанів.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Навіть терти не доведеться: як почистити килим копійчаними засобами Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах
Показати ще

Сказати, чи стане Лей Цзюнь платити за програш, складно, визнають журналісти, так як опоненти не уточнювали, про який саме дохід йшла мова. Подивимося, що скаже сам переможений, якщо він взагалі захоче коментувати дану ситуацію.

Нагадаємо, що компанія Motorola планує випустити бюджетний смартфон Moto E6, який порадує користувачів приємною ціною, а також цікавою начинкою. Що стосується ціни, він точно буде коштувати дешевше 200 доларів. Втім, це не дивно, адже смартфон створювали для ринку Індії, на якому дуже популярні бюджетні девайси.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що смартфон Samsung Galaxy S10 вибухнув у руках власника. Відзначимо, що це була топова модифікація смартфона, цінник за який досягає 1400 доларів. Після звернення в техпідтримку, власнику небезпечного смартфон відмовили в заміні, повідомивши, що причиною вибуху були зовнішні пошкодження. Користувач не тільки втратив силу-силенну грошей, але і його життя піддавалася величезному ризику.

Знай.uа писав, що компанія Xiaomi планує випустити смартфон з незвичайним вирізом на екрані. Компанія навіть показала патент, на якому видно, що сам виріз випирає з корпусу смартфона, що робить цей девайс трохи дивним.