Як очікується, вже на наступному тижні компанія Google анонсує більш доступні версії своїх флагманських смартфонів Pixel 3a і Pixel 3a XL. Але ще до офіційного анонсу в мережу просочилися рекламні матеріали і технічні характеристики цих пристроїв.

Смартфони Pixel 3a і Pixel 3a XL будуть рішеннями середнього рівня. Молодша модель отримала 5,6-дюймовий дисплей, процесор Snapdragon 670 і батарею ємністю 3000 маг. Старша версія оснащена 6-дюймовим дисплеєм, процесором Snapdragon 710 і акумулятором ємністю 3700 мАч. Обидва пристрої містять по 4 ГБ оперативної пам'яті і 64 або 128 ГБ вбудованої флеш-пам'яті. Ніхто і не очікував інших характеристик, але тепер вони підтвердилися офіційно.

Основна камера Dual Pixel виконана на базі 12,2-мегапіксельного сенсора, а на лицьовій панелі доступна 8-мегапіксельна фронтальна камера. Що стосується можливостей камер, вони отримають приблизно такі ж функції, як у старших версій.

Популярні новини зараз
Українцям дозволили не платити військовий збір: кого омине "Посилення силової мобілізації": адвокат пояснив, чим обернуться повістки від "Укрпошти" Росія готує нові обстріли: цілитимуться по ядерних об'єктах України Найталановитіші люди народжуються під цими знаками Зодіаку: які 3 сузір'я вирішують усе
Показати ще

Що стосується ціни, за пристрій доведеться заплатити від 400 до 480 доларів, в залежності від модифікації. Так, ці смартфони можна назвати доступними. Наприклад, Apple називає iPhone Xr доступним, але його цінник стартував з позначки в 750 доларів.

Нагадаємо, що хакери успішно зламали iOS 12.3. Це означає, що захист системи смартфонів яблучної корпорації вміло обійшли. Jailbreak, так званий зламаний iOS, дозволяє завантажувати платні додаток абсолютно безкоштовно, а також кастомизировать інтерфейс. Втім, прошивка злітає вже через тиждень, так що кожні 7 днів доводиться перепрошивати його заново.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що експерти назвали найпопулярніший смартфон 2018 року. На диво, лідером став не Samsung або iPhone, а Xiaomi Redmi 5A, продажі якого досягли вже 20 мільйонів. Враховуючи, що смартфон отримав непогані характеристики, а його ціна приємно здивувала користувачів, цей смартфон має всі шанси користуватися популярністю і в 2019 році.

Знай.uа писав, що флагманський Samsung Galaxy Note 9 отримав приємне оновлення. Нова версія прошивки не тільки покращує систему безпеки, але і дозволяє робити більш якісні знімки за допомогою камери. Втім, незабаром на прилавках може з'явитися Galaxy Note 10, вихід якого запланований на серпень-вересень 2019 року.