Влада Сполучених Штатів готуються розпочати масштабне розслідування відносно компаній Amazon, Apple, Facebook і Google для перевірки можливих порушень з їх боку антимонопольного законодавства. Схоже, компанії догралися, і тепер доведеться відповідати перед судом. Нагадаємо, що компанія Google вже попадалася на порушення, та виплачувала близько 5 мільярдів доларів.

Повноваження в ході розслідування будуть розділені між двома структурами: Федеральною торговою комісією США, яка візьме під нагляд Amazon і Facebook, і Міністерство юстиції, яке займеться Apple і Google.

Влада США підозрює компанію в порушенні антимонопольних законів, так як ці корпорації стали занадто великими.

Конгресмен Девід Сисилини, демократ від штату Род-Айленд, оголосив про початок розслідування, заявив, що воно не буде спрямоване проти будь-яких конкретних компаній, а швидше буде проходити в руслі вивчення галузі.

Популярні новини зараз
Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було В Україні сигарети, алкоголь та паливо продаватимуть за новими правилами: що зміниться
Показати ще

Подивимося, чим це закінчиться. У минулому році Google Зобов'язали прибрати більшість стічних додатків в ОС Android, щоб дати можливість розвиватися розробникам конкурентних додатків.

Нагадаємо, що компанія Huawei планує випустити нову лінійку смартфонів під назву Mate 30. Крім топових флагманських характеристик, смартфони зможу похвалитися і абсолютної новою фішкою - ОС девайсів буде точно не Android, а Hongmeng. Це особиста розробка компанії, яка створювалася протягом багатьох років. Тепер корпорація може обійтися і без допомоги Google Android їх.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Google розкрила ще один секрет з приводу камери Google Pixel 3. Нагадаємо, що в смартфони від пошуковика впроваджують одинарну камеру, і це дуже дивне рішення. Однак, в корпорації заявляють, що система нейромережі здатна покращувати якість фото з допомогою тремтіння рук користувачів. Після цього система поєднує всі знімки з різних ракурсів в єдину фотографію.

Знай.uа писав, що компанія Microsoft розповіла про нову хвилю вірусів, які масово заражають комп'ютери користувачів. Повідомляється, що мільйони пристроїв досі під загрозою злому хакерами.