Ресурс The Verge прикинув орієнтовну вартість компонентів для Mac Pro і оцінив його топову конфігурацію. Сума вийшла вражаюча – $45000. За такі гроші можна взяти новий електрокар Tesla, і ще вистачить на модні диски для автомобіля.

Топовий Mac Pro буде складатися з:

  • безпосередньо самого корпусу і базових компонентів (материнська плата, блок живлення, система охолодження та інше) – $6000;
  • 28-ядерного процесора Intel Xeon (частота 2.5 ГГц, Turbo Boost до 4,4 ГГц, кеш 66.5 МБ) – $7453;
  • двох відеокарт AMD Radeon Pro Vega II Duo – можлива загальна вартість — $12 000;
  • прискорювача Afterburner – ціна невідома;
  • дванадцяти планок 128 ГБ DDR4 ECC RAM – $17 868;
  • двох 2 ТБ SSD – $2400

Додатково прикупимо:

  • монітор Pro Display XDR – $5999;
  • підставку для монітора (продається окремо) – $1000;
  • Apple Magic Keyboard і Magic Trackpad 2: $228

І тепер цифри виявилися вражаючими. Підсумкова вартість вийде близько $53000. Природно, підрахунки досить грубі і можуть відрізнятися від реальних цін як в меншу, так і в більшу сторону. У будь-якому випадку, за 50 000 доларів можна взяти топовий на сьогоднішній день ПК на Windows, який буде запускати всі програми та ігри на максимальних налаштуваннях графіки одночасно, і не буде відчувати проблем в продуктивності.

Популярні новини зараз
Головне за 22 вересня: пенсію збільшать, повістки прийдуть поштою, курс долара шокує, а українці отримають ще одну платіжку Нижче вже не буде? Озвучено курс долара на кінець осені "Посилення силової мобілізації": адвокат пояснив, чим обернуться повістки від "Укрпошти" Яйця їм наші не підходять: ще одна країна просить про заборону продуктів з України
Показати ще

Нагадаємо, що компанія Apple показала світові нову ОС для своїх пристроїв - iPadOS. Судячи з назви, новинка стане доступною для використання тільки на планшетах. У будь-якому випадку, це відмінна новина для тих, хто не може розлучитися зі своїм пристроєм. Раніше на iPad встановлювали iOS, яка з самого початку була розроблена для смартфонів, так що на великих екранах дана ОС виглядала дуже дивно.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що новий фітнес-браслет від Samsung добрався до України. Тепер же головний конкурент Xiaomi Mi Band 4, який не з'явився на прилавках, зможе порадувати користувачів широким списком можливостей. Однак, ціна в 2700 гривень шокує публіку, так як за китайський браслет від Xiaomi попросять всього лише 30 доларів.

Знай.uа писав, що Oppo і Xiaomi представили смартфони з вбудованою камерою під екран. Однак, такі смартфони з'являться на прилавках вже в 2020 році, коли виробники доопрацюють цю технологію. Про ціну такої розкоші не повідомляється.