Фахівці в області кібербезпеки виявили небезпечну вразливість Windows, яка дозволяє зловмисникам обійти блокування екрану. Дані про проломи опубліковані на сторінці Інституту Програмної Інженерії американського Університету Карнегі Меллон. Схоже, компанія так і не змогла за 90 днів вирішити цю проблему, так що експерти опублікували принцип злому. Схоже, тепер мільйони користувачів під загрозою злому, а хакери вже потирають руки.

Уразливість дозволяє обійти двофакторну аутентифікацію. Вона зачіпає протокол RDP (Remote Desktop Protocol - віддаленого робочого столу) і пов'язана з перевіркою на рівні мережі: при відновленні перерваного підключення з екрану автоматично знімається блокування. Саме тут Microsoft зробила помилку, за яку поплатяться мільйони користувачів Windows 10. Практично щотижня в ОС Windows виявляють нову уразливість, яку не змогла передбачити Microsoft.

За допомогою нової уразливості, хакеру навіть не потрібно встановлювати фізично доступ до ПК - злом відбувається віддалено.

Популярні новини зараз
Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Українців почнуть жорстоко перевіряти: кому варто приготуватися На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Відмова від повістки – не порушення? Суд розповів, хто буде правий
Показати ще

Під загрозу потрапили деякі версії Windows 10. Експерти присвоїли уразливості код CVE-2019-9510.

Нагадаємо, що гнучкий смартфон Huawei Mate X засвітився на фото. Раніше в мережі з'являлися знімки цього флагмана майбутнього, проте, на цей на знімках можна помітити підтримку мережі 5G. Смартфон досяг передачі даних в 1 Гб/с, що є рекордом на сьогоднішній день. Коли девайс з'явиться на прилавках - не повідомляється. Однак, вартість смартфона оцінили в 2500 доларів, що досить багато навіть для складного смартфона.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple висміяла Android на презентації iOS 13. І хоча яблучна корпорація не дозволяє собі жартувати над конкурентами, цього разу Тім Кук, глава Apple, натякнув на те, що оновлення iOS 13 з'явиться на всіх iPhone одночасно, чого не може собі дозволити Google.

Знай.uа писав, що Huawei MateBook 14 надійшов у продаж. Це відмінний ноутбук з потужними показниками продуктивності. І це при тому, що девайс коштує тисячу доларів. Зовні він нагадує MacBook від Apple, і головною перевагою можна вважати величезний акумулятор.