Ілон Маск заявив, що зарядні станції Supercharger та сервісні центри Tesla з'являться в Казахстані вже в поточному році. Зробив він це як зазвичай - у відповідь на питання зацікавленого користувача в соцмережі Twitter. Схоже, Tesla поступово набирає оберти, і вже на території Казахстану з'явилися водії електрокарів, які потребують зарядних заправках для своїх електро коней.

Зазначимо, що населення Казахстану становить близько 18 млн осіб (в 2,5 рази менше, ніж в Україні), а за величиною валового внутрішнього продукту, розрахованого за паритетом купівельної спроможності, країна знаходиться на початку п'ятого десятка (трохи вище України). Країна займає 9-е місце в світі за територією, так що використання електромобілів з обмеженим пробігом не виглядає особливо логічним.

Популярні новини зараз
Пенсіонери у паніці через нові вимоги: як не втратити останні копійки Тарифи на електроенергію: чому у Європі ціни падають, а в Україні тільки зростають "Посилення силової мобілізації": адвокат пояснив, чим обернуться повістки від "Укрпошти" Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці
Показати ще

У будь-якому випадку, навіть якщо кількість українців більше, електростанцій від Tesla ми ще не дочекалися. Схоже, наша країна не так цікавить Tesla з-за низького попиту самих електрокарів на території України. І якщо Nissan Leaf є досить популярним в україні електрокаром, то авто від Tesla можуть собі дозволити одиниці.

Нагадаємо, що гнучкий смартфон Huawei Mate X засвітився на фото. Раніше в мережі з'являлися знімки цього флагмана майбутнього, проте, на цей на знімках можна помітити підтримку мережі 5G. Смартфон досяг передачі даних в 1 Гб/с, що є рекордом на сьогоднішній день. Коли девайс з'явиться на прилавках - не повідомляється. Однак, вартість смартфона оцінили в 2500 доларів, що досить багато навіть для складного смартфона.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що компанія Apple висміяла Android на презентації iOS 13. І хоча яблучна корпорація не дозволяє собі жартувати над конкурентами, цього разу Тім Кук, глава Apple, натякнув на те, що оновлення iOS 13 з'явиться на всіх iPhone одночасно, чого не може собі дозволити Google.

Знай.uа писав, що Huawei MateBook 14 надійшов у продаж. Це відмінний ноутбук з потужними показниками продуктивності. І це при тому, що девайс коштує тисячу доларів. Зовні він нагадує MacBook від Apple, і головною перевагою можна вважати величезний акумулятор.