Нещодавно стало відомо, що компанії Oppo і Xiaomi активно працюють над можливістю розміщення фронтальної камери під дисплеєм смартфона. І хоча технологія ще не готова до впровадження в смартфони, голова Xiaomi розповів, як працює ця система, і які плюси від цього користувачам.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Для реалізації цієї функції камера, як правило, вбудована в верхню частину пристрою. Але замість вирізу або отвори в дисплеї використовується інший підхід. Камера покривається “спеціальним склом з низьким коефіцієнтом відбиття і високим коефіцієнтом пропускання”.

За даними Xiaomi, таке рішення дозволяє дисплею ставати прозорим у тих випадках, коли потрібно зробити знімок або записати відео, при цьому прозорий дисплей також виконує роль об'єктива камери. По суті, компанія впровадила розумний дисплей, який здатний змінювати свої властивості при необхідності. Правда ,про надійність такого покриття говорити рано. Також досі невідомо, чи можна ставити захисне скло без втрати якості фото, так як додаткове покриття може спотворювати якість фото.

Нагадаємо, що експерти впевнені, що в 2020 році в Apple буде далеко не найкраще становище на ринку. Виною цьому будуть iPhone 2019, які покажуть публіці вже в вересні цього року. Якщо говорити більш конкретно, то відсутність підтримки 5G в смартфонах і планшетах істотно знизять популярність. Наприклад, практично всі виробники смартфонів вже випустили свої смартфони з підтримкою мережі нового покоління.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що експерти назвали вартість Samsung Galaxy Note 10. Відомо, що він вийде в чотирьох модифікаціях, дві з яких зможуть підтримувати 5G-мережу. Що стосується цін, за одну з модифікацій доведеться заплатити близько 1200 доларів, що досить багато навіть для флагмана від iPhone.

Знай.uа писав, що експерти показали якість збірки смартфона K20 Pro від Redmi. Як виявилося, збірка досить якісна, а заміна компонентів не складе праці фахівця. Більш того, навіть заміна акумулятора передбачено, що дає нам зрозуміти, що цей флагман здатний працювати не один рік.