Корпорація Microsoft видалила базу даних Microsoft Celeb, повідомляє Financial Times. Є велика ймовірність, що ви навіть і не чули про цю базі даних, яка перебувала у відкритому доступі в мережі.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

База даних була опублікована в 2016 році і містила понад 10 млн зображень понад 100 тис. знаменитостей. Вона використовувалася Microsoft і кількома комерційними організаціями, включаючи IBM, Panasonic, Alibaba, Nvidia, Hitachi, Sensetime і Megvii, у тому числі для навчання систем розпізнавання осіб. Схоже, тепер ця база приносить більше збитків, ніж прибутків, так що для такої корпорації немає сенсу його тримати.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

Серед можливих причин видалення експерти називають невідповідність бази даних ст. 9 Загального регламенту щодо захисту даних ЄС, що забороняє обробку персональних даних для однозначної ідентифікації фізичної особи. Можливо, щоб не порушувати закон, Microsoft дешевше видалити цей сервіс, ніж вносити великі зміни в його роботу.

Також з інтернету були видалені схожі бази даних університетів Стенфорд і Дьюк. Стенфордський університет видалив базу даних після запиту одного з авторів дослідження.

Нагадаємо, що експерти впевнені, що в 2020 році в Apple буде далеко не найкраще становище на ринку. Виною цьому будуть iPhone 2019, які покажуть публіці вже в вересні цього року. Якщо говорити більш конкретно, то відсутність підтримки 5G в смартфонах і планшетах істотно знизять популярність. Наприклад, практично всі виробники смартфонів вже випустили свої смартфони з підтримкою мережі нового покоління.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що експерти назвали вартість Samsung Galaxy Note 10. Відомо, що він вийде в чотирьох модифікаціях, дві з яких зможуть підтримувати 5G-мережу. Що стосується цін, за одну з модифікацій доведеться заплатити близько 1200 доларів, що досить багато навіть для флагмана від iPhone.

Знай.uа писав, що експерти показали якість збірки смартфона K20 Pro від Redmi. Як виявилося, збірка досить якісна, а заміна компонентів не складе праці фахівця. Більш того, навіть заміна акумулятора передбачено, що дає нам зрозуміти, що цей флагман здатний працювати не один рік.