У найближчі сто років на Сонці може статися спалах неймовірних масштабів. Викид енергії буде в тисячі раз могутніше звичайних сонячних спалахів.

Такого висновку дійшли астрономи Колорадського університету в Боулдері, повідомляє видання Science Alert.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Вчені проаналізували дані, отримані космічними телескопами Kepler і Gaia, а також наземною обсерваторією Apache Point в Нью-Мексико. Вони знайшли 43 зірки, подібні Сонцю, які виробляли суперспалахи. У молодих зірок викиди енергії відбуваються щотижня, у старіших — раз у кілька тисяч років. Однак поки немає точної інформації про силу потенційного спалаху Сонця та його вплив на Землю.

Спалах на Сонці
Спалах на Сонці

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone
Показати ще

На думку дослідників, катастрофічне явище призведе до технологічного колапсу сучасної цивілізації, завдасть шкоди в трильйони доларів по всьому світу і викличе непередбачувані техногенні катастрофи та стихійні лиха.

Сонце
Сонце

Нагадаємо, прибульці з Нібіру нападуть зовсім скоро, рахунок пішов на дні.

Як повідомляв Знай. ua, дитинча Нібіру виріс поруч з нами на Землі.

Також Знай. ua писав, що археологи роздрукували піраміду фараона і заніміли.