Астрономи знайшли ще дві планети дуже схожі на Землю, тим самим збільшивши число виявлених екзопланет з потенційно населеним середовищем до 19-ти, пише ScienceAlert.

Ці планети знаходяться в так званій зоні, де вода може існувати у рідкому вигляді. Обидві знаходяться на орбіті зірки неподалік від нас у сузір'ї Овна - всього у 12,5 світлових роках.

Незважаючи на близькість до нас, зірку Teegarden виявили тільки у 2003 році. Вона приблизно в 10 разів легше Сонця і є однією з найменших з відомих нам зірок. Це старий ультрахолодний червоний карлик, якому близько 8 млрд.

Щоб зрозуміти, чи є у неї планети, астрономи використовували телескоп нового покоління CARMENES іспанській обсерваторії Калар-Альто. Після трьох років ретельних спостережень вчені впевнено говорять, що всі дані вказують на існування двох планет цієї зірки - Teegarden b і Teegarden c.

Популярні новини зараз
Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

І хоча все це не означає, що планети дійсно заселені, такі дані, вважають астрономи, - багатообіцяючий знак. Вони вважають, що якщо ці планети - з атмосферою, вони цілком можуть бути придатними для життя.

Як повідомляв Знай.uа, потужні магнітні бурі готові завдати потрійного удару: названо найбільш "гарячі" дати.

Портал Знай.uа писав, що дитинча Нібіру виросло поруч з нами на Землі: людство в небезпеці.