Фішинг - одна з найстаріших шахрайських практик, які існують в інтернеті. Вона полягає у підміні цих веб-сайтів підробленими, які мають однакове оформлення і навіть схожий URL-адресу, що у свою чергу притуплює пильність потенційної жертви. Звичайно ж, після переходу на такі сайти, користувач вводить свої особисті дані, які потрапляють до рук зловмисників. Особливо умілі хакери можуть відтворити підроблений сайт банку, за допомогою якого можна вкрасти мільйони доларів.

В актуальній версії Google Chrome з'явився вбудований механізм попередження про спробу входу на фішинговий сайт. Принцип роботи простий - на основі історії відвідувань сайту, система порівнює їх з тим, на який ви переходите. У разі, якщо посилання відрізняється хоча б на один символ - система буде попереджати користувача.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня
Показати ще

Незважаючи на те, що механізм оповіщення про можливу підміну URL-адрес працює автономно, Google залишає рішення про вхід за людиною. Google не може заборонити вам відвідувати сайти, що знаходяться у відкритому доступі, але здатна попередити про це.

Нагадаємо, що Google планує запустити ігровий сервіс Stadia, який дозволить запускати будь-яку гру навіть на слабкому пристрої. Для цього лише потрібен геймпад, і швидкий інтернет. Тепер же корпорація відкрила передзамовлення на свої геймпади, які продаються за ціною від 70 до 120 доларів, що досить багато, але все ж, це дешевше покупки повноцінної консолі за типом Sony PlayStation 4.

Як повідомляв Знай.uа компанія Xiaomi раптово випустила новий смарт-браслет, і це не Xiaomi Mi Band 4. Браслет отримав купу приємних функцій, серед який і кольоровий екран, і NFC чіп. Що стосується цін, деталей поки ніяких немає, але він не стане конкурентом для Mi Band 4, який вже продається в мережі з цінником в 32 долара.

Також Знай.uа писав, що смартфон Xiaomi Mi 9T дістався до України. Повідомляється, що смартфон отримав відмінні характеристики, а цінник буде дуже приємним - 10 000 гривень. Серед іншого, девайс може похвалитися збільшеним запасом акумулятора - 4000 маг, і це вистачить на весь день автономної роботи.