На Філіппінах американським ученим вдалося виявити новий вид двостулкових молюсків. Виявилося, що вони харчуються камінням. Про відповідному відкритті розповіли в статті журналу Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences.

Читай Знай. ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Наголошується, що зазвичай такі черв'яки живляться деревом. Однак новий вид молюсків поїдає карбонатний вапняк.

В античному світі молюсків вважали страшними шкідниками з тієї причини, що ті з'їдали дно кораблів.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Дослідникам вдалося витягти кілька белотелых істот і вже провести кілька експериментів. Вчені посадили молюсків в акваріум і побачили, що тварини випускають з органу для виведення відходів вапняк.

На даному етапі вивчення істот фахівці не можуть відповісти на головне питання: навіщо молюски поїдають камінь. Так, група вчених почала роботу над секвенированием геному L. abatanica, щоб зрозуміти, як функціонує їх метаболізм.

Раніше повідомлялося, що група вчених на Філіппінах виявила новий вид щурів, який раніше не був відомий. Вони є ендеміками філіппінського острова Лусон.

Вчені під керівництвом Еріка Рикарта з Музею природної історії штату Юта виявили два нових види землеройковых щурів. Приманити нові види вдалося на дощових черв'яків, а ось арахісове масло і сушений кокос, які люблять інші гризуни, залишили їх байдужими.

Зовні вони нагадують землерийок, а харчуються черв'яками та комахами. Нові види виявили на горах Лабо і Минган.

Нагадаємо, вчені знайшли планету-близнюка Землі на якій можливе життя.

Як повідомляв Знай. ua, вчені виявили новий вид тварин.

Також Знай. ua писав, що вчені знайшли гігантське комаха, яке "повстав з мертвих".