Фахівці NASA заявили про те, що ровер Curiosity зміг виявити вельми цікавий хімічний елемент, який може свідчити про наявність життя на Червоній планеті. Так, в атмосфері Марса було знайдено сліди метану – газу, який зазвичай виробляється живими істотами.

Про це стало відомо завдяки повідомленням видання NewScientist.

Останній вимір, проведене в кратері Гейл, показало наявність у ньому величезної кількості метану, коли-небудь виявленого на Марсі. Однак не менш важливим виявилося те, як саме було знайдено "живий" газ.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Допоміг випадок. У момент проведення вимірювань два супутника спостерігали за цим районом приблизно в один і той же час: Mars Express і Trace Gas Orbiter. Таким чином дослідження цієї місцевості було виконано з подвійною точністю, що дало дослідникам неймовірну можливість підтвердити на Марсі наявність метану в великих кількостях, підтверджене двома незалежними науковими інструментами.

Нагадаємо, життя на Марсі точно існує: людство отримало неспростовні докази.

Як повідомляв Знай.uа вчені розповіли про архітектуру на Марсі.

Знай.uа писав, Аннунакі побудували на червоній планеті брами кінця світу.