Рідкісне повне сонячне затемнення вдалося сфотографувати китайському окололунному супутнику і погодному супутнику NASA. Захоплюючі знімки рідкісного повного затемнення над Чилі та Аргентиною були зроблені супутником, який обертається навколо Місяця.

Читай Знай. ua оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Повне сонячне затемнення відобразив китайський супутник DSLWP-B вагою 47 кг, запущений у травні 2018 року, і який зараз перебуває на орбіті Місяця. DSLWP-B був запущений разом з іншим китайським окололунным орбітальним зондом Цюэцяо, який використовується в місії "Чан'е-4".

Популярні новини зараз
За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

На знімках можна побачити, як Місяць кидає тінь на Землю.

Також американському погодному супутнику NEXLAB вдалося зняти повне сонячне затемнення над Аргентиною і Чилі на тлі формується в східній частині Тихого океану сильного урагану.

Крім того, затемнення також показали і з орбіти Землі з супутника ESA Proba-2, який показав чотири часткових затемнення з точки спостереження на орбіті. На основі знімків зробили короткий відеоролик, який показує проходження місячного диска за Сонцем.

Погодний супутник GOES "Національної академії океанічних і атмосферних досліджень (NOAA) зняв зображення місячної тіні, яка покрила всю земну кулю. На ньому також можна побачити ураган Барбара.

Нагадаємо, як астрономічні явища вплинуть на здоров'я українців.

Як повідомляв Знай. ua, як начаклувати бажане і чого варто уникати.

Також Знай. ua писав, що повне сонячне затемнення показали з орбіти.