Проект капсули вакуумного поїзда Hyperloop, розроблений студентами Технічного університету Мюнхена (TUM), в ході конкурсу SpaceX Hyperloop Pod встановив новий рекорд швидкості - 463 км/год. Це на 6 км/год більше попереднього максимальної швидкості капсули, йдеться в повідомленні конкурсу. Звичайно, до потрібної мети в 1200 км/год ще далеко, але новий рекорд дає нам зрозуміти про те, що Маск не закинув цю геніальну ідею, і продовжує розробки.

Ідея Ілона Маска про вакуумних поїздах, озвучена ним в 2012 році, захопила багатьох підприємців, але остаточного підтвердження ефективності й реалізованості цього концепту досі так і не було представлено. Нагадаємо, що проект існує вже не перший рік, але домогтися результатів так і не вдається.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Крім компаній - таких, як HTT і Hyperloop One - розробкою прототипів капсул у зменшеному вигляді займаються студенти технічних вузів. Щорічно вони представляють свої роботи на конкурсі Hyperloop Pod Competition, які проводить аерокосмічна компанія SpaceX. Розвинути рекордну швидкість вдалося завдяки студентському проекту.

Правда, щоб досягти показника в 1200 км/год потрібно серйозно попрацювати над капсулою.

Нагадаємо, що компанія Vivo готує перший в світі смартфон без отворів під камери і датчики в екрані. Це означає, що вже в 2020 році смартфони будуть мати прямокутний дисплей, без будь-яких отворів. Правда, це може позначитися на ціні, що не сильно радує публіку.

Як повідомляв Знай.uа компанія Bethesda знищила популярну гру Fallout 76. Повідомляється, що гра про апокаліптичному світі після великого оновлення почала працювати набагато гірше. І якщо раніше помилок у проекті було не так вже й багато, після оновлення їх стало набагато більше. Користувачі вважають, що до самого оновлення гра була більш цікавою.

Також Знай.uа писав, щокомпанія Xiaomi представила крутий шуруповерт за 23 долари. Звичайно ж, він має безліч крутих функцій, серед яких підсвічування, а також потужний двигун, який працює від акумулятора на 2000 маг. Його точно вистачить щоб закрутити кілька сотень шурупів в автономному режимі.