Корабель Військово-морських сил (ВМС) вперше використав нову систему радіолокаційної боротьби, збивши іранський безпілотник в Перській затоці. Схоже, у армії США з'явилося нове зброю, у якого на сьогоднішній день просто немає аналогів.

Мова йде про застосування MRZR LMADIS - системи легкої морський протиповітряної оборони, встановленої на транспортному засобі Polaris MRZR (на зображенні нижче). Система складається з двох частин - “командного вузла” і “сенсорного вузла”, в яких встановлені радіолокаційні датчики, камери, радіочастотні датчики і глушники. І хоча сам принцип роботи системи досить простий, здійснювати перехоплення управління або ж блокування доступу до беспилотнику не так вже й просто. Система просто блокує доступ противника до беспилотнику, в результаті чого він просто падає.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Система використовувалася, щоб збити іранський безпілотник з нерухомим крилом в Ормузькій протоці, який занадто сильно наблизився до корабля ВМС США.

Нагадаємо, що компанія Vivo готує перший в світі смартфон без отворів під камери і датчики в екрані. Це означає, що вже в 2020 році смартфони будуть мати прямокутний дисплей, без будь-яких отворів. Правда, це може позначитися на ціні, що не сильно радує публіку.

Як повідомляв Знай.uа компанія Bethesda знищила популярну гру Fallout 76. Повідомляється, що гра про апокаліптичному світі після великого оновлення почала працювати набагато гірше. І якщо раніше помилок у проекті було не так вже й багато, після оновлення їх стало набагато більше. Користувачі вважають, що до самого оновлення гра була більш цікавою.

Також Знай.uа писав, щокомпанія Xiaomi представила крутий шуруповерт за 23 долари. Звичайно ж, він має безліч крутих функцій, серед яких підсвічування, а також потужний двигун, який працює від акумулятора на 2000 маг. Його точно вистачить щоб закрутити кілька сотень шурупів в автономному режимі.