У середу, 24 липня, о 16:31 за київським часом над Землею на швидкості 69 тисяч км/годину пронісся величезний астероїд 2019 OD. Примітно, що небесне тіло перебувало до нашої планети ближче, ніж Місяць.

Про це свідчать дані Центру досліджень навколоземних об'єктів при Лабораторії реактивного руху NASA, передає "Naked Science",

Читай Знай.uа у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Астероїд 2019 OD відноситься до групи Аполлона. Його занесли в базу навколоземних об'єктів 5 липня. Він наблизився до планети на відстань 353 050 кілометрів. При цьому відстань до Місяця складає близько 385 тисяч кілометрів. Діаметр 2019 OD перевищує 120 метрів.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Більш того, найближчим часом очікується наближення до Землі ще одного астероїда - 2019 OE. Зазначається, що 2019 Е менше і пройде далеко: на відстані у 962 тисячі кілометрів від нас зі швидкістю 32 тисяч км/год.

У NASA уточнили, що в середньому в тиждень астрономи відкривають близько 30 нових навколоземних астероїдів.

Нагадаємо, що до Землі знову наближається небезпечний астероїд 2006 QV89 - 9 вересня він виявиться на рекордно близькій відстані від нашої планети.

Як повідомляв портал Знай.uа, австралієць натрапив на інопланетний об'єкт. Чоловік чотири роки намагався розпиляти.

Також портал Знай.uа писав, що NASA показало "світіння" земної атмосфери.