Дослідники з Національної лабораторії Сандиа вивчають мозок бабки для розробки компактних і ефективних систем протиракетної оборони (ПРО). Схоже, тепер тварини і комахи будуть допомагати людству створювати більш просунуті технології, і тепер це торкнулося і озброєння. Метою реплікації мозку хижої комахи в комп'ютерному алгоритмі є створення апаратів-перехоплювачів, які можуть набагато швидше блокувати загрози і досягати більш високого коефіцієнта знищення, ніж існуючі системи ПРО. Бабка в цьому допоможе інженерам.

Бабки існують вже близько 325 млн років і з тих пір не сильно змінилися. Ймовірно, справа в тому, що вони є одними з найдосконаліших хижаків природи, наздоганяючи свою жертву в 95% випадків. Саме це і змусило науковців звернути увагу на цих досконалих тварин.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Це відбувається завдяки особливій будові мозку комахи, який на перший погляд здається примітивним, проте насправді здатний на дивно швидкі і складні обчислення. Наприклад, коли бабка полює за своєю здобиччю - іншим літальним комах, вона не женеться за потенційною жертвою, а розраховує траєкторію польоту і перехоплює видобуток. Іншими словами, мозок бабки працює так, щоб полює на випередження жертви, до того, як сама жертва зробить цей крок.

Дослідники вважають, що подальші експерименти дозволять створити більш ефективні та компактні системи протиракетної оборони, які зможуть швидко перехоплювати ракети і ворожі літаки.

Нагадаємо, що компанія Samsung нарешті назвала дату виходу покращеної версії гнучкого смартфона Galaxy Fold. Судячи з усього, через кілька місяців компанії вдалося виправити величезна кількість проблем у цьому смартфона, вартість якого досягає на ринку 2 тисяч доларів. Компанія заявила, що після поліпшення протестувала величезна кількість смартфонів, щоб у цьому запуску не було подібних проблем, коли смартфон виходив з ладу через 2 дні.

Як повідомляв Знай.uа компанія Apple переманила до себе головного інженера Tesla. Є дуже велика ймовірність того, що яблучна корпорація розробляє безпілотні автомобілі. В теорії, інженер Tesla стане керівником розробки безпілотних авто, так як про це проекті ми вже не чули за останні роки. Подивимося, що з цього вийде.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi представила вакуумний пилосос за приємною ціною. На диво, він здатний очистити навіть клавіатуру комп'ютера.