У серпні завдяки трьом космічним явищам у нічному небі можна буде побачити неймовірний зорепад через метеорні потоки Альфа-Козеріг, Південні дельта-Аквариди, а також Персеїди.

Зорепад триватиме до 11 серпня, а все тому, що Земля увійшла в потік Альфа-Козеріг. Південні дельта-Аквариди активні до 23 серпня. Їх помітять жителі південної півкулі і південних широт північної півкулі. Зазвичай це слабкі метеори, в яких відсутні як "зоряний дощ", так і "вогняні кулі".

Читай Знай.uа в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За даними NASA, метеорний потік може приносити близько 20 метеорів на годину, кожен з яких рухається зі швидкістю близько 40 км/с.

Пік "зорепаду" астрономи очікують 13 серпня. Тоді на планету звалиться найбільш яскравий потік Персеїд. В цьому році Персеїди проявлять себе у всій красі, так як їх поява співпадає з молодиком, і Місяць не буде затьмарювати їх своїм світлом.

Активність Персеїд в цьому році – до 60 метеорів на годину. Зорепадом краще милуватися у відкритій місцевості, щоб було досить темно для астрономічних спостережень.

Нагадаємо, що до Землі знову наближається небезпечний астероїд 2006 QV89.

Як повідомляв портал Знай.uа, австралієць натрапив на інопланетний об'єкт.

Також портал Знай.uа писав, що NASA показало "світіння" земної атмосфери.