Військово-повітряні сили (ВПС) Сполучених Штатів на авіабазі Арнольд (Теннессі) випробували найпотужніший у своїй історії гіперзвуковий прямоточний повітряно-реактивний двигун (ГППРД), створений американською компанією Northrop Grumman. Подібної потужності не зміг видати жоден з раніше існуючих винищувачів.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

У ході тестів двигун пропрацював аж 30 хвилин, і він відповідає розмірам стандартного двигуна для винищувача. Правда, поки невідомо, які літальні апарати оснастять цією розробкою.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

The Drive нагадує, що силовий агрегат F110-GE-129 американського винищувача четвертого покоління F-16 Fighting Falcon, здатний розвивати тягу 131 кілоньютон, тоді як двигун SJY61 випробовуваної ВВС в 2003-2013 роках перспективною гіперзвукової ракети X-51A Waverider - від 1,8 до 4,4 килоньютона. Це рекордні показники, і навіть на сьогоднішній день перевершити їх не вдавалося ще нікому.

Нагадаємо, що ігрова приставка PlayStation 4 від Sony допомогла компанії побити світовий рекорд. Зазначимо, що консоль продали близько 100 мільйонів разів, і це всього лише за кілька років. Звичайно, конкуренти не могли наблизитися до таких показників продажів. Можливо, це зміниться після початку продажів PlayStation 5.

Як повідомляв Знай.uа компанія Google виявила в iPhone від Apple уразливості, які дозволяють зламати будь-який смартфон з допомогою звичайних додатків.

Також Знай.uа писав, що компанія Vivo вирішила випустити новий смартфон з двома екранами, який отримає купу крутих функцій.