NASA попереджає, що до нашої планети наближається гігантський астероїд, який за своїми розмірами перевершує єгипетську Піраміду Хеопса.

Про це повідомляє ТСН.

Згідно з даними NASA астероїда 2019 OU1 наблизиться до нашої планети в кінці серпня. Діаметр астероїда 2019 OU1 становить 160 метрів, що більше знаменитої єгипетської піраміди на 20 метрів.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Очікується, що 28 серпня 2019 OU1 буде в 40 разів ближче до Землі, ніж Венера. Втім, за словами дослідників космічних явищ, хвилюватися не варто, об'єкт має розминутися з Блакитною планетою на відстані мільйона кілометрів.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

астероїд

Втім, даний астероїд вже назвали воргом космічного масштабу, адже так близько до нас ще не наближалися такі масивні об'єкти.

Які ще космічні тіла загрожують людству

на Землю може впасти астероїд 2006QV89 – його діаметр близько 40 метрів, а шанс катастрофи – трохи менше за 1 до 7 тисяч. Астероїд, що може врізатися в Землю цього року, доволі великий і може принести багато лиха й руйнувань - усе залежить від місця падіння.

Втім, якщо людство матиме 8 років на те, щоб зупинити масивний астероїд, здатний знищити планету, руйнації Землі вдасться уникнути.

Протягом неї вчені впродовж п’яти діб шукали відповідь на запитання, чи можна буде врятувати планету у разі загрози зіткнення з астероїдом 140–260 метрів завширшки (це дорівнює розміру трьох-чотирьох футбольних полів).

Нагадаємо, метеорологи попередили про погодні вибрики на початок тижня.

Як повідомляв портал Знай.ua, українців застало унікальне явище, це мало кому пощастило побачити.

Також Знай.ua писав про те, що українців попереджають про згубний вплив космічних явищ найближчим часом.