Стало відомо, що ветеран АТО Ігор Мироненко знайшов себе в соціальному бізнесі. Він заснував майстерню, де виробляє "лежачі велосипеди та інші засоби пересування для людей з інвалідністю. З початку 2019 року за "стартовим капіталом" вже звернулися більше двохсот демобілізованих.

Чудові новини!

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Передньопривідний лежачий велосипед "Бобер"– це "дітище" майстерні, яку заснував Мироненко. Розповідає.

"Дуже складні часи, це час, коли лінія фронту переміщалася дуже активно. І саме навесні 2014 року ми потрапили в Луганську область і несли там службу. Коли я повернувся, що мене бентежило найбільше. Я повернувся, а хлопці залишаються захищати. І щоб їм було що захищати, я повинен тут щось будувати", – поділився Ігор.

На даний момент в майстерні ветеран АТО працює над новою моделлю. Завдяки спеціальним матеріалам велосипед має стати легше і значно дешевше імпортних аналогів.

Слід підкреслити, що зробити такі велосипеди доступними для людей з інвалідністю, в тому числі і ветеранів війни на сході – одна з місій майстерні, розповідає засновник.

"Для цих людей є речі, які не виробляються в Україні і коштують дуже дорого. Наприклад, до тих же інвалідних візків, це те, з чого ми хочемо розпочати, можна виготовляти велосипедні приставки, хендбайки. Це педальний вузол з ручками, і людина крутить ці педалі. Тобто вже не крутить руками колеса, а як на справжньому велосипеді", – пояснює засновник майстерні.

Виробництво хендбайков планує запустити з осені.

Для розвитку майстерні Ігор пройшов навчання і нещодавно виграв грант. Допомога у відкритті власного бізнесу пропонує і держава.

"Хто займається обробкою каменю, у кого добре виходить – займаються ковальством, досить цікава ідея була – вирощування мікрозелені для ресторанів, кафе, це цікава ідея, тому що зараз це популярно. Ми бачимо, що чим більше людина зайнята, чим швидше стає зайнятим – тим менше поганих думок лізе в голову", – запевняє директор департаменту реалізації політики зайнятості Любов Бершадська.

За словами Служби зайнятості, на розвиток справи від держави можна отримати до 80 тисяч грн.

У планах Ігоря – перетворити майстерню в майданчик для обміну досвідом. А частину заробленого – направляти на соціальні проекти. Зокрема, виробництво велосипедів для поранених побратимів.

Нагадаємо, що під Запоріжжям помер ветеран УПА.

Як повідомляв портал Знай.ua, військові провели першу репетицію параду до Дня Незалежності.

Також портал Знай.ua писав, що у Миколаєві затримали чоловіка, який побив ветерана АТО.