Інженери з НАСА вперше показали повністю зібраний космічний телескоп нового покоління Джеймса Вебба (JWST), будівництво якого йде на заводі Northrop Grumman в Каліфорнії з 1996 року. Зазначимо, що на це пішло понад 20 років, і телескоп готовий до використання.

Телескоп JWST буде запущений в космос в 2021 році замість культової космічної обсерваторії “Хаббл”, яка знаходиться в космосі з 1990 року і вже поступово розвалюється. Остання виконана місія “Хаббл” пройшла в 2009 році, після цього телескоп просто збирає дані про Всесвіт, проте вже три з шести його гіроскопів припинили свою роботу. Враховуючи, що Хаббл трохи затримався в космосі, йому точно необхідна гідна заміна.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Діаметр дзеркала телескопа Уебба становить 6,5 м, тоді як ця частина телескопа “Хаббл” не перевищує 2,4 м. В теорії, це поліпшить деякі характеристики телескопа, який буде збирати більш точну інформацію для вчених.

Нагадаємо, що експерти розповіли, чим обіцяє купівля китайського iPhone за 100 доларів. Звичайно, такі смартфони все ще користуються величезною популярністю. І хоча зовні вони практично нічим не відрізняються, всередині працює телефон з досконалою іншої ОС. До того, для таких смартфонів абсолютно немає гарантій, а виробник може спокійно завантажити шкідливий код прямо з заводу, і користувач про це навіть не дізнається.

Як повідомляв Знай.uа компанія Meizu готує унікальний смартфон 16s Pro, який знищить своїх конкурентів. Судячи з витоками, гаджет отримає топовий процесор, а також потужну камеру. Повідомляється, що чекати виходу смартфона залишилося зовсім небагато. Гаджет покажуть вже 28 серпня цього року.

Також Знай.uа писав, що інсайдер назвав дату виходу легендарної Sony PlayStation 5.