Перше успішне клонування кішки у Китаї сталося у липні 2019 року, а вже у вересні фахівці пекінської компанії оголосили про першому комерційному клоні. Кошеня клонували на замовлення приватної особи, у якого раптово помер домашній вихованець. Втім, суть у тому, що тварина успішно клонували, хоч і на це витратили величезні гроші.

“Що стосується характеру, то ми можемо сказати, що його основа закладена в ДНК, але в той же час деякі особливості характеру вихованця також можуть залежати від умов і середовища проживання. Наприклад дресирування і так далі. Тому ми не можемо гарантувати, що характер буде 100% такий же, як у померлої тварини”, заявив глава Sinogene Ван Інін, який брав участь у клонуванні. Втім, відрізнити тварина від оригіналу практично неможливо.

Читай Знай.uа оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Процес клонування кошеня займає 3−4 місяці і ще близько 2 місяців за твариною спостерігають в лабораторії. При цьому термін життя клона буде відповідати терміну життя звичайного тваринного. І це справжній прорив, так як всі попередні клони жили помітно менше своїх оригіналів.

Вартість створення клонів варіюється в залежності від того, яка тварина планується відтворити. Якщо мова йде про клон кішки, то це обійдеться у 900 тисяч гривень.

Нагадаємо, що в мережі показали гоночну версію автомобіля “Запорожець”, на якому один з гонщиків брав участь. Судячи по зовнішньому вигляду, він неслабо так модифікований. Приміром, автомобіль залишився без пасажирського місця, а територію навіть змогли додати каркас для надійності. Втім, подальша доля автомобіля нам невідома.

Як повідомляв Знай.uа компанія компанія Xiaomi представила 70-дюймовий телевізор, який чтоно сподобається користувачам. Враховуючи, що він вийшов під брендом Redmi, можна сміливо припустити, що телевізор буде продаватися за приємною ціною. Швидше за все, за телевізор попросять близько 500 доларів, що є дуже низькою ціною для такого девайса.

Також Знай.uа писав, що новий сервіс від Tesla вийшов з ладу у день його презентації.