Приватним компаніям в Україні хочуть дозволити запускати ракети у космос.

Відповідний проект закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо сприяння розвитку космічної діяльності та залучення інвестицій в космічну галузь України опублікували сайті Верховної Ради.

Наразі діяльність, пов’язана з випробуванням, виробництвом та експлуатацією ракет-носіїв, може здійснюватися лише державними компаніями. На думку депутатів, новий закон позитивно позначиться на розвитку космічної галузі країни, приверне до неї інвестиції, а також призведе до появи нових робочих місць.

Що зміниться у разі прийняття закону?

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Астролог побачив у травні "лихо" для України Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Якщо закон приймуть, підприємці зможуть отримувати ліцензію на космічну діяльність протягом 15 днів з моменту подачі заяви.

Окрім того, закон полегшить життя компаніям, які виробляють обладнання та іншу продукцію для іноземних ракет-носіїв, оскільки скасує обов’язкову сертифікацію об’єктів космічної діяльності, призначених для експлуатації не в Україні.

Нагадаємо, українські інженери успішно випробували унікальну космічну розробку - третю ступінь ракети-носія Циклон-4

Як повідомляв портал Знай.ua, NASA запустили ракети родом з України

Також Знай.ua писав про 7 неймовірних фактів з українського космічного минулого