Як і очікувалося, на презентації в рамках берлінської виставки IFA 2019, компанія Sony представила той самий “компактний флагманський Xperia, що поміщається на долоні”. Відразу попереджаємо: шанувальники успішної серії Xperia Compact, швидше за все, будуть розчаровані. Втім, на це є безліч причин.

Відзначимо, що новий телефон є зменшеною версією торішнього Xperia 1, який ще в 2018 році визнали флагманським. Sony говорить, що Xperia 5 доповнює флагманську лінійку, об'єднуючи ключові технології Xperia 1 в компактному корпусі.

Як і Xperia 1, новий Xperia 5 оснащується витягнутим “кінематографічним” екраном CinemaWide з співвідношенням 21:9, але меншого розміру і зниженого дозволу. Зокрема, Xperia 5 отримав OLED панель діагоналлю 6,1 дюйма і роздільною здатністю Full HD+ (2520х1644 пікселів), тоді як Xperia 1 оснащується 6,5-дюймовим екраном роздільною здатністю 3840х1644 пікселів. Втім, на такому смартфоні дивитися фільми або відео одне задоволення, так як екран здається “витягнутим”.

Популярні новини зараз
Водоканали розікрали гроші, а тепер вимагають підвищити тарифи Пенсіонери мають лише 10 днів: куди потрібно звернутися, щоб не втратити 20% виплат Ця добавка робить каву небезпечною для здоров'я: пийте на свій ризик та страх "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником
Показати ще

Платформа залишилася незмінною - SoC Snapdragon 855. Втім, якщо в минулому році цей чіп був флагманським, то зараз у нього вже є поліпшена версія. Обсяги оперативної пам'яті і флеш-накопичувача теж збереглися - 6 і 128 ГБ відповідно. Можна використовувати карти пам'яті microSD об'ємом до 512 ГБ. Захист від води та пилу (IP68) збережена. Сканер відбитків пальців, як і раніше, розташований на бічній панелі.

Іншими словами, цей смартфон є зменшеною версією торішнього флагмана, так що нових фішок від нього очікувати не варто.

Нагадаємо, що в мережі показали гоночну версію автомобіля “Запорожець”, на якому один з гонщиків брав участь. Судячи по зовнішньому вигляду, він неслабо так модифікований. Приміром, автомобіль залишився без пасажирського місця, а територію навіть змогли додати каркас для надійності. Втім, подальша доля автомобіля нам невідома.

Як повідомляв Знай.uа компанія компанія Xiaomi представила 70-дюймовий телевізор, який точно сподобається користувачам. Враховуючи, що він вийшов під брендом Redmi, можна сміливо припустити, що телевізор буде продаватися за приємною ціною. Швидше за все, за телевізор попросять близько 500 доларів, що є дуже низькою ціною для такого девайса.

Також Знай.uа писав, що новий сервіс від Tesla вийшов з ладу у день його презентації.