В Гарвардському університеті вручили Шнобелівську премію 2019 року за найбезглуздіші наукові відкриття.

Церемонію вів ведучий Марк Абрахамс, який нагороджував вчених статуеткою з кавового стаканчика, упаковки жуйки, цигарки, зубної щітки і декількох інших предметів. Лауреати отримували грошову нагороду у вигляді 10 трильйонів зімбабвійських доларів часів гіперінфляції (0,4 долара США).

У номінації "Фізика" перемогло дослідження про те, чому вомбати какають кубиками.

Премію з медицини отримав вчений, який довів, що вживання піци допомагає знизити ризик смерті від раку травних органів. Правда, тільки в тому випадку, якщо піца приготовлена в Італії.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Премію з економіки отримали вчені, які дізналися, банкноти якої країни найбрудніші. З'ясувалося, що найбільше бактерій на румунських грошах.

Премію в області медичної освіти отримало дослідження, яке розповідає, як навчати студентів-медиків за допомогою звукових сигналів.

Премію з анатомії отримали вчені, які з'ясували, що ліве яєчко зазвичай тепліше за праве. Правда, тільки якщо чоловік одягнутий.

Премія в області інженерної справи дісталася іранському вченому Іману Фарабахшу, що запатентовав апарат для зміни підгузників.

У номінації "Хімія" Шнобелівська премія дісталася японському професор, який порахував об'єм слини, що щодня виділяється середньою п'ятирічною дитиною.

І, нарешті, премія миру дісталася команді вчених, які порівняли кількість задоволення, одержуване людиною, коли їй вдається почухати свербляче місце.

Нагадаємо, чорна дира у центрі Чумацького Шляху показала свій апетит.

Раніше Знай.ua повідомляв, сотні вейперов "скосила" небачена епідемія.

Також Знай.ua писав, порно для панд і сайт знайомств для жаб, або як вчені рятують тварин від вимирання.