Галактика Андромеди є найближчою великою галактикою до Чумацькому шляху. Вона знаходиться в 2,5 мільйони світлових років від Землі і містить близько трильйона зірок — це в кілька разів більше, ніж в знаменитому Чумацькому шляху.

Так, якщо б зірки в галактиці Андромеди світили набагато яскравіше, то вона була б у шість разів більше самої Місяця на небі. Однак для людського ока галактика Андромеди видна лише невелика пляма світла.

Користувач Reddit Тому Баклі-Х'юстон вирішив уявити, як це виглядало б насправді і збільшив яскравість галактики Андромеди на зоряному небі, розмістивши її поруч з Місяцем для порівняння.

До того ж, як зазначив астроном Алан МакКоннахи (Alan McConnachie), згідно ультрафіолетового зображення галактики Андромеди, вона дійсно займає у шість разів більше місці Місяця на небі. Однак більша частина яскравих зірок зосереджена в центрі галактики, в той час як її околиці дуже тьмяні. А якщо врахувати повну протяжність Андромеди, то вона могла б займати навіть 40 Місяців на небі, якби була значно яскравіше.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Нагадаємо, що дві галактики розірвали один одного, щоб злитися воєдино.

Як повідомляв портал Знай.ua, супутник NASA помітив щось незрозуміле.

Також портал Знай.ua писав, що вчені NASA спіймали на камеру містичну "невидиму" зірку.