Відомий журналіст Брайан Уолш запропонував три апокаліптичних сценарії кінця світу – удар астероїда, виверження вулкану і ядерна війна. Так, виверження вулкана або масове скидання ядерних бомб мали б подібний зіткненню з астероїдом ефект. Про це пише Business Insider

Виверження вулкана Тоба, яке відбулося 74 тисяч років тому, призвело до великої кількості сульфур діоксиду в атмосфері. Внаслідок хмари з цієї речовини затулили сонячне світло на 90%.

Потім настала вулканічна зима, через яку популяція людей пізнього плейстоцену знизилася до 3 тисяч чоловік.

Активація великої кількості ядерних бомб також призвела б до зими, тільки ядерної. У підсумку Земля отримувала б тільки 10% від світла, що надходило до поверхні раніше, а температура планети опустилася б до +7 градусів.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України
Показати ще

"Таке різке і радикальне похолодання зробило б неможливим заняття фермерством, навіть у тих регіонах, які б не постраждали від бомб", - зазначив Уолш.

При цьому якщо хмари зі сміття та попелу заблокують сонце, то Земля охолоне і загинуть трильйони дерев.

"Можливо, коли люди вимруть, світом знову будуть правити гриби. Однак якщо ми будемо їсти гриби і не вимремо?" – припустив журналіст.

Цією ідеєю з Уолшем поділився Девід Денкенбергер, інженер, який у 2014 році написав книгу на тему постапокаліптичного господарства, що має назву "Нагодувати всіх не дивлячись ні на що".

Нагадаємо, що пасажири літака зняли на відео наближення до Землі планети-вбивці.

Як повідомляв портал Знай.uа, глобальне потепління стартувало з Антарктиди: загадкове явище загрожує людям і тваринам.

Також портал Знай.uа писав, що глобальне потепління дісталося до України: вчені показали катастрофічні цифри.