Американська компанія запустила мегапотужний квантовий комп'ютер. Пристрій виконує обчислення на порядки швидше, ніж Summit від IBM і вважається найпотужнішим у світі суперкомп'ютером.

Google + закривається
Google + закривається

Компанія видалила інформацію про "квантову перевагу". Британська газета пише, що розробники Google назвали свій комп'ютер "важливою віхою на шляху до повномасштабного квантовим обчислювального процесу", і передбачили, що збільшення потужності квантових комп'ютерів в рази перевищить показники прогресії, що фігурує в законі Гордона Мура.

Глава Google Сундар Пічай
Глава Google Сундар Пічай

Цікаво, що наразі квантовий комп'ютер від Google здатний виконувати тільки один технічний розрахунок, а до вирішення практичних завдань пристрій буде готовий через кілька років.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Наскільки нам відомо, проведений експеримент являє перше обчислення, яке може бути виконано тільки на квантовому процесорі. Там же йдеться, що "таке серйозне прискорення порівняно з відомими класичними алгоритмами забезпечує експериментальну реалізацію квантового переваги в обчислювальної задачі", - йдеться у матеріалі.

Квантовий процесор Google може виробляти обчислення за 3 хвилини 20 секунд, а ті ж обчислення на найпотужніших суперкомп'ютерах займуть 10 тисяч років.

У ході обговорення квантових обчислень на конференції MIT Technology Review в Кембриджі, квантовий спеціаліст Уїлл Олівер порівняв поява потужних квантових комп'ютерів з першими польотами людини. Їх величезна обчислювальна потужність може допомогти дослідникам і компаніям у відкритті нових лікарських препаратів і матеріалів.

Нагадаємо, що автомобіль Bugatti побив світовий рекорд, і розігнався до рекордних 490 км/ч.

Як повідомляв Знай.uа компанія Honda розсекретила дизайн нового електрокара Honda e.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi вирішила зробити сюрприз своїм клієнтам.