Вже через 10 років звичний для нас термін "електромобіль" зникне назавжди. А все тому, що електрокари з кожним роком все більше вплітаються в наш побут.

Британські вчені програми Go Ultra Low провели опитування, завдяки якому з'ясувалося, що до 2030 року електрокари будуть називати звичайними автомобілями.

Передбачається, що прогрес з цього питання зараз рухається недостатньо швидко. На думку фахівців, так відбувається через недостатньо розвинену інфраструктуру. При цьому у Великобританії вже є понад 25 тис. зарядних пунктів на 9,5 тис. станцій. Приміром, в Україні всього 4,1 тис. пунктів на 2 тис. станцій.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

За результатами опитування також стає ясно, що ще однією причиною повільного прогресу у відношенні до електрокарів є недостатня поінформованість суспільства. Так, багато респондентів вважають, що можуть вибрати з 15 різних електричних моделей. Але у Великобританії продається 24 таких моделей.

Нагадаємо, в мережі показали електрокар з запасом ходу 1600 км.

Як повідомляв портал Знай.uа, Mercedes обмежив можливості електрокара: названо причину.

Також портал Знай.ua писав, що Tesla розробила нові електрокари з трьома двигунами.