Електроавтомобілі НАМИ-750 і НАМИ-751 розробили на базі інституту НАМИ і Львівського автобусного заводу після війни, пише Рoliteka.

В той час країна відчувала різку потребу в транспорті. Вийшов абсолютно оригінальний електрокар, унікальний для того часу.

Для електро-Лазів конструктори створили спеціальні, нестандартні батареї. Точно, як і в сучасних електрокарів. Вони були двох видів- спочатку свинцево-кислотні, потім - більш довговічні залізо-нікелеві, з ресурсом 750 циклів і напругою 80 - 84 вольта. Реальний запас ходу з повним навантаженням був всього 50-65 км, а порожня машина пробігала до 80 км.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Вантажопідйомність авто 0,5 та 1,5 тонни в залежності від моделі.

Слід зазначити, що аналітики підрахували, скільки років середньостатистичний українець збирає на найпопулярніші моделі авто. Для розрахунків використано дані Держстату про середню зарплату.

У червні 2019 року - це 10 971 гривень. Серед авто з пробігом українці найчастіше шукають Audi A6. Коштує в середньому 202 123 гривень і щоб купити його потрібно 19 середніх зарплат.

Другий по популярності в пошуку - Daewoo Lanos - середня вартість - 85 897 гривень і накопичити на нього можна за 8 місяців. Найдорожча серед ТОП-5 в пошуку - Toyota Camry з середньою вартість 338 246 гривень.

Середньостатистичний українець зможе купити її тільки через 31 місяць відкладень усієї зарплати. А у рейтингу авто, які найбільше продаються 4 місце займає ВАЗ 21099.

Нагадаємо, кабріолет Corvette Stingray покажуть світу в космічному центрі: фото

Як повідомляв Знай.uа компанія Honda розсекретила дизайн нового електрокара Honda e.

Також Знай.uа писав, що компанія Xiaomi вирішила зробити сюрприз своїм клієнтам.