Під час реконструкції еволюції вченим вдалося виявити гігантський континет, який існував сотні мільйонів років тому. Частину суші завбільшки з Гренландію називають Велика Адрія.

Вчені поки не визначили, який клімат був на континенті, але припускають, що він нагадував Нову Зеландію. Для частини суші Велика Адрія проіснувала дуже мало часу і в результаті руху тектонічних плит континет зіткнувся з ще одним нашим предком - Лавризією. У результаті цього залишки Адрії назавжди залишилися під Італією, Ірландією та Хорватією.

За словами вчених, багато туристи "гуляють" по невідомому континенту, самі того не усвідомлюючи. Так, одним із залишків Адрії можна назвати підводний хребет, який проходить від італійського міста Турин. Крім того, залишки контитенту сформували гірські хребти Альп, Апеннін та Карпат.

Монблан, Альпи
Монблан, Альпи

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Нагадаємо, кілька місяців тому астроном, які досліджують космос, помітили щось дивне.

Раніше Знай.ua повідомляв, завдяки новітнім технологіям у сфері науки, в NASА досліджували можливість, що Венера була заселена 700 мільйонів років тому.

Також Знай.ua писав, днями відомий американський програміст, який працював в Центральному розвідувальному управлінні та Агентстві національної безпеки Едвард Сноуден, випустив мемуари.