Творці одного з найпопулярніших месенджерів у світі Telegram повідомили про те, що виплатять мільйон доларів незалежним розробникам і дизайнерам. Компанія творця "Вконтакте" Павла Дурова підготувала величезний приз для тих, хто зможе вдосконалити месенджер. Про це офіційно заявляється Telegram.

У конкурсі є п'ять призових номінацій:

  • Конкурс для розробників на створення смарт-контрактів для блокчейн-платформ ($200,000–400,000, C++/FunC, 24.09–15.10).
  • Конкурс для дизайнерів на створення анімованих стікерів і кольорових тем для месенджера ($50,000, 05.10).
  • Конкурс на удосконалення голосових дзвінків ($200,000, С++, 15.10).
  • Конкурс на створення веб-версії месенджера ($200,000, JS, 01.11).
  • Конкурс на створення алгоритмів кластеризації та ранжування контенту ($200,000, C++, 15.11).

Варто відзначити, що месенджер Telegram є справжньою кісткою в горлі для Роскомнагляду. У Росії займаються його блокуванням, але поки безуспішно. Так, 2017 році Роскомнагляд "заборонив" меседжер на території РФ, але блокування виявилося настільки невдалим, що вдарила про інших месседжерам, а дітище Дурова продовжило працювати без перебоїв.

Павло Дуров
Павло Дуров

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще
Нагадаємо, Viber приготував сюрприз користувачам.

Раніше Знай.ua повідомляв, Viber дозволила робити стікери самостійно.

Також Знай.ua писав, росЗМІ насмішили українців дивним фейком про "ВКонтакте" і "Однокласники".